RÖDBETSBRÖD

 

Ingredienser:

 

25 g jäst

3 dl vatten

2 msk rapsolja

2 tsk salt

1 msk honung

0,5 dl linfrön

3 dl rivna rödbetor

ca 8 dl vetemjöl

 

Ägg till pensling

Solrosfrön

Gör så här:

 

På kvällen:

Lös upp jästen i vattnet. Rör ner olja, honung, socker, linfrön, rivna rödbetor och nästan allt vetemjöl. Tillsätt mer vetemjöl eftersom tills det börjar gå att rulla till bollar, ca 10 frallor. Lägg på bakpappersklädd plåt. Täck med bakduk och ställ in i kyl över natten.

 

På morgonen

Sätt ugnen på 200 grader. Pensla bullarna med ägg och strö över frön.

Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.

 

TIPS: Ibland har jag även i lite lingonsylt i degspadet. Det blir riktigt saftigt och gott!

 

Copyright @ All Rights Reserved