CITRON-

och vallmokaka

 

Ingredienser:

 

150 g smält smör

2 ägg

2 dl strösocker

2,5 dl mjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

3 msk blå vallmofrön

1 dl filmjölk eller havregrädde

rivet skal och pressad saft av 1 citron

Glasyr:

100 g Philadelphaost

1 dl florsocker

Några droppar citronsaft

Gör så här:

 

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten. Tillsätt fil eller havregrädde och citron. Rör till sist ner det smälta smöret. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1 1/2 liter. Grädda mitt i ugn ca 40 minuter i 175 grader. Låt kakan kallna. Vispa mjukost och florsocker till en fast kräm och bred över kakan. Garnera med ätliga blommor, t ex åkerbärsblom och citronmeliss eller citronrasp.

Copyright @ All Rights Reserved