SOMMARTÅRTA

 

 

Ingredienser:

 

Sockerkaka till tårtbotten:

3 ägg

3 dl socker

1 dl varmt vatten

3 dl mjöl

1,5 tsk bakpulver

Fyllning 1:

3 dl rabarberkompott (koka ihop några rabarberstjälkar med lite citronsaft och socker)

Fyllning 2:

5 dl hallon eller hackade jordgubbar, lite socker, 1-2 hackade bananer och lite vispad grädde.

Garnering:

Vispgrädde, harsyra eller citronmeliss och jordgubbar eller ätliga blommor, t ex åkerbärsblom.

Gör så här:

 

Smörj och bröa en rund form eller klä med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vatten och rör sist i mjöl och bakpulver. Häll i formen och grädda ca 30 minuter i nedre delen av ugnen i 180 grader. Låt kakan kallna. Dela den i tre bottnar. Bred på fyllningarna och lägg ihop tårtan. Låt gärna stå och dra i kylen några timmar eller över natten. Garnera med vispgrädde, bär och eller blommor innan servering.

 

En försvinnande god tårta i all sin enkelhet och fräschör!

Copyright @ All Rights Reserved