BRYSSELKÅLSPAJ

 

Pajdeg:

2 dl vetemjöl

1 dl grahamsmjöl

100 g smör

3 msk vatten

 

Fyllning:

3 rödlökar

500 g brysselkål

smör

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

2 dl grädde

3 ägg

3 dl västerbottensost

1 ask körsbärstomater

 

Gör så här:

 

Blanda ihop degen och tryck ut i en pajform, 28-30 cm i diameter. Nagga pajbottnen och förgrädda den ca 10 minuter i 200 grader.

Skala och skär löken i tunna klyftor. Dela brysselkålen i halvor om de är stora. Fräs löken och brysselkålen i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Häll på grädden och låt allt koka ihop cirka 3 minuter,för fryst kål och cirka 5 minuter för färsk.

Vispa äggen hårt. Rör ner äggblandningen i kålgrädden och häll över det i pajskalet. Strö över osten och toppa med tomaterna.

Grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter.

Copyright @ All Rights Reserved