KÖTTFÄRSPAJ
med sufflétäcke
Pajdeg:
2 dl vetemjöl
0,5 dl sesamfrön
1 dl havregryn
125 g smör
3 msk vatten
Fyllning:
500 g nötfärs
1 stor finhackad lök
200 g champinjoner (helst färska, på burk går också bra)
2 msk smör
2 tsk dragon (gärna färsk, men torkad går också bra)
1 msk kinesisk soja
2 tomater
150 g mjuk vitlöksost
1 msk senap
Salt och peppar efter tycke och smak
Sufflétäcke
1 dl crème fraiche
1 msk senap
0,5 dl hackad persilja
4 äggvitor
Gör så här:
Blanda ihop degen och tryck ut i en pajform, 28-30 cm i diameter. Nagga pajbottnen och förgrädda den ca 10 minuter i 200 grader.
Bryn lök, svamp och köttfärs i smör. Salta och krydda med dragon. Tillsätt soja, senap och hackade tomater. Rör i mjukosten. Bred ut fyllningen i pajskalet.
Blanda crème fraiche, senap och persilja. Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem med crème fraichen. Klicka ut och bred försiktigt sufflésmeten över köttfärsfyllningen. Grädda i 200 grader ca 25 minuter. Servera med en grönsallad.
Tips:
Servera pajen med en grönsallad och en klick hemgjord aioli eller låt den göra sällskap på buffébordet. Njut av härligheten!
Copyright @ All Rights Reserved