MATIG PAJ

med ost, broccoli och rökt kött

 

Pajdeg:

2 dl vetemjöl

1 dl sesamfrön

1 msk linfrön

100 g smör

3 msk vatten

 

Fyllning:

3 lök

400 g broccoli

150-200 g strimlat rökt kött, tex lamm

smör

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

2 dl grädde

3 ägg

3 dl västerbottensost

1 ask körsbärstomater

 

Gör så här:

 

Blanda ihop degen och tryck ut i en pajform, 28-30 cm i diameter. Nagga pajbottnen och förgrädda den ca 10 minuter i 200 grader.

Skala och skär löken i tunna klyftor och fräs i lite smör. Förväll broccolin några minuter i saltat vatten. Lägg i broccoli, köttstrimlor (funkar med rökt lamm eller skinka, denna gång använde jag tjälknöl) och ost. Vispa ihop ägg och grädde, salta och peppra och häll i pajen. Garnera med körsbärstomathalvor. Grädda i 200 grader ca 30-35 min. Servera!

Copyright @ All Rights Reserved