RÖDBETSGNOCCHI

 

Ingredienser:

800 g mjölig potatis

200 g rödbetor

1 ägg

2 dl vetemjöl

1 tsk salt

 

Gör så här:

Koka potatisen och rödbetorna oskalade så att stärkelsen skall stanna kvar. Rödbetorna behöver nästan dubbel så lång koktid som potatisen. Skala och pressa potatis och rödbetor. Rör ner ägg, mjöl och salt. Blanda ihop till en deg.

Forma degen till fingertjocka rullar på mjölat bakbord. Skär av pyttesmå bullar, ca 2 cm, tryck till dem med gaffel.

Koka upp vatten och salt i en stor kastrull. Sjud gnocchin tills de flyter upp, 2-3 minuter. Lyft upp dem med hålslev och låt dem rinna av. Smörstek gnocchin gyllenbrun för att få läcker frasig yta strax innan servering. Salta lite lätt.

 

Här har jag serverat rödbetsgnocchin med hemgjorda köttbullar, sparris med smält brie och lite pressgurka.

Tillbehören kan varieras i det oändliga, här kommer några superenkla men väldigt goda serveringsförslag:

  • Gorgonzolasås och smörstekta päron.
  • Pesto och smält smör med ost.
  • Tomat- eller köttfärssås.
  • Lufttorkad skinka, färskriven parmesanost och salvia.
  • Bacon-, lök- och äppelfräs.
  • Ost och spenatsås.
  • Saltimbocca i salviasås (lövbiff fylld med färsk salvia och skinka i en krämig sås av crème fraiche, vin och fond). Saltimbocca betyder ”hoppa in i munnen” på italienska, naturligtvis för att rätten är så god.

 

Copyright @ All Rights Reserved