SPENATLASAGNE

med chèvre

Ingredienser till 4 pers:

1 paket fryst bladspenat (250 g)

1 stor gul lök

1 msk olivolja

ca 150 g chèvre

2 dl grädde

3 dl vatten

12 soltorkade tomater

1 tsk torkad basilika (eller ännu hellre, några kvistar färsk)

1 paket färska lasagneplattor, 200 g

salt och peppar

riven västerbottensost, ju mer ju godare

Gör så här:

 

Tina och krama ur spenaten. Skala och hacka löken. Fräs lök och spenat i olivolja. Salta och peppra. Mixa chèvre, vatten, grädde och soltorkade tomater med stavmixer. Krydda med basilika salt och svartpeppar. Varva ostsås, spenatröra och lasagneplattor i en gratängform. Toppa med västerbottensost. Sätt in i mitten av ugnen ca 35 minuter i 200 grader. Servera med morotssallad.

Copyright @ All Rights Reserved