AUBERGINERULLAR

med halloumi och tomatsås

Ingredienser till 4 pers:

2-4 auberginer (beroende på storlek)

1 rödlök

3 vitlöksklyftor

olivolja

12 färska champinjoner

1 burk kikärtor

2 msk ajvar

1 tsk sambal oelek

1 dl färskost ex philadelphia

2 dl turkisk yoghurt

1 dl grovt hackad persilja

1 msk balsamvinäger

salt och peppar

mozzarella

Gör så här:

Dela auberginerna i tjocka stubbar ca 8-10 cm höga. Gröp ur dem men spara lite i botten. Ställ in de tomma auberginestubbarna i 200 gradig ugn. Häll av kikärtorna i ett durkslag och skölj dem. Grovhacka innanmätet från auberginer, lök, champinjoner och vitlök. Fräs i olivolja, salta, peppra och häll i ärtorna och balsamvinäger.

 

Dra av från värmen och rör i ajvar, sambal oelek, färskost, yoghurt och grovhackad persilja. Ta ut auberginerna ocg fyll dem med massan och lägg en rejäl skiva mozzarella på varje, in i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter.

Copyright @ All Rights Reserved